Kim van der Meijs

Na mijn HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik vanaf mijn 21e werkzaam in de jeugdhulpverlening. Ik ben jarenlang werkzaam geweest bij Levvel waar ik veel gezinnen heb begeleid. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar de kinder- en jeugdpsychiatrie zoekend naar verdieping. Hier werk ik als systeem therapeutisch werker en ben ik onderdeel van het IMH (Infant Mental Health) team. Dit is met name gericht op ouders met baby's en kinderen tot 3 jaar. Ik geef tevens gezinsbehandeling op de polikliniek en bij mensen thuis.

Ik heb mijn kennis op het systemisch gebied verdiept door de opleiding systeemtherapeutisch werker bij het Lorentzhuis af te ronden en heb ook een aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van Emotional Focused Therapy (EFT). Ik heb mijn kennis opgedaan door het volgen van cursussen gericht op schematherapie voor volwassenen, schematherapie voor ouders en Theraplay.

Mijn specialismen zijn gezinnen met (jonge) kinderen waarbij er geworsteld wordt met het ouderschap en hechting, relatie tussen partners en gezinsdynamiek. Maar ook heb ik ervaring met andere leeftijdsgroepen en problematiek.

Uitgangspunt van mijn werkwijze is om met een open blik, betrokkenheid en zonder te oordelen, vragen te stellen waardoor er op andere manieren naar problemen gekeken kan worden en zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken.